In prezent, tot mai multe reclame vorbesc despre aparete de aer conditionat cu Inverter, insa ce inseamna aceasta tehnologie si cum poate sa ajute la o mai buna climatizare a locuintei noastre? Iata ce trebuie sa stiti despre aparatele de aer conditionat Inverter.
Cel mai bun tip de AC gasit pe pietele din Romania este cel cu Inverter care nu doar ca ajuta simtitor la economisirea energiei electrice, dar este mai silentios si mai confortabil datorita racirii constante a locuintelor.
Un aer conditionat normal raceste mai intai camera iar apoi opreste compresorul pana cand temperaturile din incapere vor fi din nou mari, moment in care reporneste. Aceasta repornire constanta a unui compresor de aer conditionat normal face incaperea prea rece pentru o scurta perioada, iar mai apoi devine prea cald, ceea ce determina un confort termic scazut pentru tine si cei din jurul tau. Tot acest on-off constant determina si facturi mari la energia electrica, ceea ce fece din aparatele de aer conditionat traditionale dispozitive de o performanta scazuta si costisitoare.
De cealalta parte, un aer conditionat cu Inverter controleaza temperatura camerei prin setarea compresorului la niveluri diferite, la viteza foarte mica atunci cand in incapere este temperatura potrivita si la o viteza mare atunci cand temperaturile incep sa creasca. De aceea, o locuinta racita de un aer conditionat Inverter ramane la un confort termic constant. Comparativ cu un aer conditionat normal, un AC Inverter foloseste cu 40%mai putin curent, asigurand totodata clima placuta locuintei tale. In plus, aerul conditionat Inverter este mai silentios si are o viata mult mai lunga decat unul traditional deoarece acesta functioneaza la viteze mai mici, avand un randament mai mare.
Aparatele de aer conditionat cu Inverter controleaza racirea camerelor prin ajustarea vitezei compresorului astfel incat sa se potriveasca nevoilor de racire. Astfel, AC-ul Inverter va rula la o viteza foarte mare pentru o perioada mica de timp atunci cand este pornit pentru a raci rapid locuinta. Cand temperatura setata pe termostat este atinsa, compresorul va incetini la o viteza suficienta pentru a mentine nivelul termic setat.
Cum functioneaza?
Pentru un aer conditionat Inverter, cele 50 cicluri/secunda sau 50Hz de curent alternativ in sistemul elelctric este mai intai convertit in DC si apoi reconvertit in curent alternativ la o frecventa infinit variabila.Frecventa variabila permite motorul compresorului principal sa porneasca la diferite viteze. Cu frecventa fixata a 50Hz, compresorul unui aer conditionat traditional se poate manevra la o singura viteza, dar cu o frecventa variabila.
Avantajele Inverter-ului
Un compresor cu Inverter rezolva toate problemele unui aparat de aer conditionat traditional si economiseste pana la 40% din factura la energie electrica, dupa cum pretind producatorii. In plus fata de acestea, AC-ul cu Inverter este silentios si, intrucat nu este niciodata suprasolicitat, compresorul are o viata mult mai indelungata.
Toate aerele conditionate sunt create pentru a functiona la capacitate maxima, ceea ce inseamna ca un AC de 1.5ton este gandit pentru o camera de anumite dimensiuni si cel de 1ton pentru o alta incapere. Un aer conditionat cu inverter va functiona constant, dar va cnsuma doar energia minim necesara pentru a mentine nivelul de temperatura pe care l-ai ales. In alte cuvinte, acest dispozitiv auto-regeaza capacitatea in functie de necesarul de racire al camerei.
Modele de aer conditionat Inverter
Unde gasim aceste modele de aer conditionat cu Inverter? Stim ca, in cele mai multe cazuri, brandul unui produs nu garanteaza pentru calitatea acestuia, insa in cazul electrocasnicelor, lucrurile difera. Cat priveste aparatele de aer conditionat, cel mai adesea acestea sunt produse de firme din Asia de renume, precum LG, Samsung, Panasonic sau Daikin, insa va puteti orienta si spre gama Whirlpool, cel mai mare producator de electrocasnice din lume.
Cea mai noua tehnologie cand vine vorba de aparatele de aer conditionat este cea Inverter. Aceasta presupune functionarea continua a compresorului pentru a elimina procesul continuu de pornire-oprire a aparatului. Cele mai mari avantaje ale acestor dispozitive de racire cu Inverter stau in costurile reduse cu pana la 40% la factura de energie electrica, dar si in silentiozitate si durata de viata extinsa.