Film psihologic intunecat si extrem de provocator in alegerea subiectului. Concureaza cu succes cu alte filme ce se incadreaza in zona justitie „poetice” si a razbunarii ce e servita la rece in tonuri perfecte de subversiune. Genul de film care te ia de guler si te tine strans de la inceput si pana la sfarsit, desi ajunge la „viteza maxima” de abia la jumatate de ora de la inceput. Ne ofera traseul urmat de niste personaje puternice cu motivatii perverse.
Scris si regizat de Tetsuya Nakashima si bazat pe nuvela lui Kanae Minato, filmul este hipnotic si abunda de punctele de vedere ale personajelor multiple, fiecare dintre ele fiind integrat in celelalte cu foarte mult stil. Numai scena de la inceput, introducerea din fata clasei, merita pretul biletului de intrare.
O scena nonsalanta in care se pare ca o profesoara e incapabila de a controla o clasa de elevi, si tot incearca cu nonsalanta, asta pana in clipa in care ii nauceste cu ce are de zis, reducand clasa la tacere si teama.
Planul profesoarei este atat de bine gandit incat legaturile sociale din clasa vor fi rasturnate complet, intorcand clasa impotriva vinovatilor si exploatandu-le fiecare slabiciune.
Asta e probabil cea mai buna strategie ce ar trebui adoptata atunci cand cineva se confrunta cu raul pur, iar executia planului profesoarei reprezinta restul filmului, executie ce este redata din mai multe perspective in stilul unor confesiuni (de unde si titlul), adaugand la asta observatii sociale inteligente despre nelinistile tinerilor lipsiti de tinta ce doresc recunosterea celor din jurul lor.
da foarte frump. In cat timp o sa il preia Hollywood ca sa faca o producti dupa el